KOKKA KOOS FOODSTUDIOGA
Toidu tegemine on hästi lihtne, kui sa tead mõningaid põhiasju. Sageli on eelarvamused ja hirm teha midagi valesti põhjuseks, miks inimesed alati oma harjumuspäraseid roogi kodus valmistavad. Tegelikult ei ole põnevates roogades ka midagi keerulist, on Helgor ja Jaan ühel nõul ning näitavad ette mõned retseptid ja annavad soovitusi.
Söögitegemine liidab inimesi
Üksinda teed sa ju iga päev süüa, kooskokkamine läheb palju kiiremini ja lõbusamalt. Oma pere ja sõbrad tasub võimalusel alati endaga kööki kutsuda, sest söögitegemine liidab inimesi, ütlevad FoodStudio eestvedaja Helgor Markov ja peakokk Jaan Liiv.
Sõpradega kooskokkamise hullumeelsest ideest alguse saanud FoodStudio asutaja Helgor Markov on kahe lapse isa. „Kaasan lapsi ka kodus söögitegemisse. Esiteks läheb palju kiiremini: samal ajal kui mina teen pearooga, aitab laps salatit teha, tomatit pesta või midagi kapist välja võtta. Mulle õudselt selline väärtustatud aeg meeldib, kus pere on kodus ja kõik tegutsevad. Argipäevahommikud on niikuinii kiired ja igaüks on kodust ära kuni õhtuni,“ räägib Helgor.
KOOSKOKKAMINE ON JÄRJEST POPULAARSEM
FoodStudio, mida Helgor argipäeviti tüürib, alustas 2010. aastal ning vahepealsel ajal on ettevõte astunud mitu edukat sammu oma tegevuse laiendamiseks. Viimane uuendus võeti 2023. aastal, kui avati Telliskivi Loomelinnakus FoodStudio kõige uuem köök, mis sisustati AEG kodutehnikaga.
KODUKOKAD OTSIVAD INNUKALT IDEID
Kuidas kasutada küpsetuskotte, mis on slow-cooking, kuidas töötavad koos erinevad tehnoloogiad ja milliseid muid nippe võib köögis vaja minna. Enamik inimesi ei jõua end kõigega kursis hoida, sest vaid keskmiselt 10 kuni 15 protsenti inimestest fännab toidutegemist tõsiselt ja on kursis absoluutselt kõigega ning teevad sealjuures ka väga hästi süüa. Samas on koduskokkamine viimastel aastatel muutunud palju rohkemate jaoks oluliseks.
HEA KÖÖK ON ARUSAADAV TEHNIKA JA ILUS DISAIN
Kõik FoodStudios pliidid peavad olema lihtsasti kasutatavad, olid eestvedaja Helgor ja peakokk Jaan ühel nõul, kui Telliskivi FoodStudiot looma hakkasid. „Meil oli kindel nägemus, kuidas pliidid peavad köögisaare peal olema, seal ei saanudki muudmoodi neid panna, seetõttu pidime pliidid suuruse järgi välja valima. Pluss see, et need oleks hästi võimsad, et induktsioon töötaks hästi kiiresti. Samuti oli oluline disain – nende mitme asja kombinatsioonis meie köök sündiski,“ rääkisid mehed.
Lisaks oli FoodStudio peakokal Jaanil ahjude osas hästi selge nägemus. „Vanasti oli meil kontseptsioon, et kaks olid auruahjud ja kaks tavalist, et saaksime erinevaid toite teha ja näidata erinevaid valikuid. Uues kohas tegime sama valiku pisut uuema kvaliteetse tehnoloogiaga, kuid pidasime silmas, et tehnika oleks kodukasutuseks disainitud,“ ütles Jaan.
„Seda selleks, et keegi ütleks, et teil on nii kallis tehnika või nii spetsiifiline ahi, menüüs on salamandrid ja pacojetid ja muud keerulised asjad. Tegelikult on FoodStudio missioon ja visioon parandada kodus kokkamise oskust. 13 aasta jooksul on meilt käinud läbi 50000 inimest, kõigile oleme rääkinud, kuidas teha, mismoodi teha ning vastanud lugematutele küsimustele ka tehnika osas. Suur töö on ära tehtud, uue köögiga viime oma tegevust edasi märksa modernsemas keskkonnas,“ jätkas Helgor.