Hooajalised puu- ja köögiviljad on maitsvad, kuid nende värskena hoidmine võib olla väljakutse
Kuidas sparglit värskena hoida
Vältige spargli kuivamist. Hoidke kimpu kokkuseotuna ja lõigake otstest umbes 2-3 sentimeetrit. Pange spargel püsti klaasanumasse, mis sisaldab 3-5 sentimeetri jagu vett, ja katke see lõdvalt kilekotiga. Spargel püsib krõmpsuna kuni 7 päeva.
Kuidas avokaadot värskena hoida
Avokaadod säilivad külmkapis väga hästi, kuna jahutamine peatab küpsemise. Laske avokaadol toatemperatuuril küpseda ja asetage see siis küpsuse säilitamiseks külmkappi. Kui soovite küpsemist kiirendada, asetage see paberkotti.
Kuidas hoida spargelkapsast värskena
Brokkoli on köögivili, mis vajab kõrget õhuniiskust, nii et seda on kõige parem säilitada kõrge niiskusega külmiku köögiviljasahtlis. Ärge hoidke seda koos puuviljadega, kuna nende toodetud etüleengaas rikub brokkolit.
Kuidas hoida salat värskena
Salatit säilib kõige paremini teie külmkapi köögiviljasahtlis, kus õhuniiskus on kõrgem - see kehtib kõigi lehttaimede kohta. Kui teil pole õhuniiskuse kontrolliga külmik, siis peske salat, mähkige see paberrätikusse ja sulgege anumasse.
Kuidas kasutada õhuniiskuse kontrolli
Kas olete köögivilja sahtli niiskuskontrolli osas segaduses? Seal on lihtne rusikareegel. Asjad, mis mädanevad, vajavad madalat õhuniiskust, samas kui närbuvad asjad vajavad suurt õhuniiskust. Hoidke puuvilju eraldi, kuna need rikuvad köögivilju sageli etüleengaasi tootmisega.