Teema
Probleem:
- Ahjuukse sisemusse, klaaspaneelide vahele koguneb kondensatsioon/vesi/niiskus
Kehtib
- Integreeritud ahi
- Eraldiseisev pliit
Otsus
1. Vähendage niiskuse lisamist toiduvalmistamise ajal
2. Avage uks kohe pärast toiduvalmistamise lõppemist
3. Võtke toit välja kohe pärast ahju väljalülitamist
4. Eelkuumutage ahi (olenevalt mudelist)
5. Pühkige kondensvesi ära iga kord, kui olete ahju kasutanud.
Vajaduse korral leiate lisateavet kasutusjuhendist.
6. Pöörduge volitatud teeninduskeskusse
Kui ülalesitatud soovitused probleemi ei lahendanud, soovitame tellida hooldustehniku visiidi.
Hoiatus: Me ei soovita seadme kasutamist jätkata enne probleemi täielikku kõrvaldamist. Eemaldage seade vooluvõrgust ja ärge seda enne sisse lülitage, kui olete veendunud, et kõik on korras.
Põhjus
- Uue põlvkonna ahjudel on väga hea energiaklass ja nad on hea isolatsiooniga. Igapäevases kasutuses tähendab see seda, et praadide valmistamisel ei pea nii palju vett lisama, kuna niiskus püsib paremini ahjus ega pääse sealt nii kergesti välja nagu vanema põlvkonna ahjude puhul.
- Mõne mudeli juurde kuulub süsteem, mis lisab küpsetamise ajal ahju auru ning teeb toidu seest õrnemaks ja pinnalt krõbedamaks. Õhk ringleb pidevalt, pannes pöörlema ka tekkinud auru. See lühendab küpsetusaega ja vähendab energiatarbimist.
- Ahju või pliidi täiendav jahutusventilaator tagab jahedama esiosa, tekitades selles piirkonnas kondensaatvett, mida võib näha veepiiskadena.
- Niiskus väljub ahjust ventilatsiooniavade kaudu, muuhulgas ka ukses olevatest avadest. Aur võib tekitada niiskust nii ahju sisemuses kui ka klaaspaneelidel. See tähendab, et ukse klaaspaneelide vahele võib tekkida plekke ja kondensvett. Plekid tekivad rasvaosakeste ühinemisest jahtuva õhuga.
- Toidu kuumutamisel eraldub ahju niiskust, eriti juhul, kui tegemist on külmutatud toiduainetega.