Kuumenemise aega mõõdetakse järgmiselt.
- Kasutage terasest kastrulit, mille mõõtmed sobivad keeduväljaga.
- Veenduge, et kastruli põhi oleks sile – selleks hoidke joonlauda vastu põhja.
- Kallake kastrulisse 1 liiter vett ja pange kaas peale.
- Pange keedunõu keeduväljale. Valige kõrgeim kuumusaste.
Vaadake allolevaid kuumenemisaegu.
Jälgige, millal hakkab kaane vahelt auru tulema.
Aeg | Tõhusus | Ohutus | |
---|---|---|---|
Aeg, mis kulub 1 liitri vee kuumenemiseks u 100 °C tasemele | Energiatarve, mis kulub 1 liitri vee kuumenemiseks u 100 °C tasemele | Ümbritseva pinna temperatuur 1 liitri vee kuumutamisel u 100 °C tasemele | |
Induktsioon | 3–4 min | Umbes 134 Wh | 110 °C |
Gaas | 4–5 min | Umbes 178 Wh | 390 °C |
Keraamika | 7–8 min | Umbes 241 Wh | 430 °C |
Kaetud pliidiplaat | 7–8 min | Umbes 258 Wh | 450 °C |
Kui mõõdetud aeg on väga erinev, pöörduge volitatud teeninduskeskusse.