Sous vide mängib tähtsat rolli aastal 2018. Aga mis see on? Lühivastus kõlab: see on toiduvalmistusmeetod, mille puhul vaakumpakendatud tooraine aurutatakse täiuslikul temperatuuril. Seda tehnoloogiat kasutatakse enamikus kõrgklassi restoranides ning see annab toidule kordumatu tekstuuri samas vältides üle küpsemist.

nüüd jõuab see meetod igaühe kööki. Lase AEG SteamPro ahjul toitu valmistada enneolematu täpsusega. Parim selle juures on see, et rohkem vitamiine, värve ja toitaineid jääb toitu alles.

SteamPro ahi

Meie SteamPro ahjudes, milles on sous vide-funktsioon, saavutate tulemusi, mis on tavaahjuga võimatud. Vaakumkotis säilivad toidu maitse ja struktuur.

Temperatuuri hoitakse pole kraadi täpsusega. Selline täpsus annab suussulavad maitsed, mida saate luua üha uuesti ja uuesti. Sous vide võib olla väga progressiivne tehnoloogia, aga AEG teeb selle kasutamise imelihtsaks.

Sous-vide meetodil kammeljas ja 63°C munakollane

Neljale

Valmistamine
- Eralda munavalged -kollastest. 
- Aseta munarebud ettevaatlikult vaakumküpsetuskotti. 
- Lisa õli ja maitsesta soolaga, sule kott õhukindlalt. 
- Lisa paaki vett.
- Vali AEG SteamPro ahju sous vide-funktsioon ja seadista temperatuur 63°C täisauruga, lisa paaki vett.

-  Aseta kott ahju ja küpseta 45 minutit.
- eemalda rebud ahjust, kui need on piisavalt küpsed ning serveerige taldrikul koos kammeljaga, kui see on valmis. 


Sous-vide kammeljas
Koostisained
Kammeljafileed (120-150 g/tükk )
½ sidrunit viiludena
2 rohelist sibulat, pooleks lõigatuna
1 loorberileht
2 sl oliiviõli
25 gr võid
soola ja pipart

Valmistamine
- Maitsesta kammeljafileed soola ja pipraga
- Aseta fileed sous vide-küpsetuskottidesse koos kõigi koostisainetega, sule kott õhukindlalt. 
- Seadista AEG SteamPro-ahi Sous-vide-programmile ja vali retsept Kalafileed, õhukesed fileed.
- Lisa vett paaki. Aseta vaakumsuletud kotid ahju ja küpseta vastavalt programmile.
- Kuni kammeljas küpseb, valmista ette garneering.
- Kui kammeljafileed on saavutanud sobiva küpsusastme, võta need ahjust, aseta taldrikule ning serveeri munarebu ja garneeringuga. 

Garneering
Koostisained
Söödavaid lilleõisi
400g rohelist sparglit

Tilli

Valmistamine
- Purusta japuista söödavad lilled kammeljale.
- Höövelda spargel õhukesteks ribadeks ja garneeri toit. 
- Eemalda pisut tilli varte küljest ja puista toidule.