Umami on väga tuntud Jaapanis ja 2018 saab suureks ka mujal. Maitsev ja lihtne, on see üks viiest inimkeelele tunda olevast maitsest. Umami on naturaalsel kujul olemas paljudes toiduainetes, näiteks tomatites, misos, lihas ja seentes.
Mõne lihtsa sammuga saate valmistada oma umami-purgi, lihtsalt kuivatades šiitake-seeni. Kuivatage seeni asetades need täpsel madalal temperatuuril AEG ahjus üle öö, siis jahvatage seened pulbriks ning raputage erinevatele toitudele.
SenseCook ahi
Tutvustame teie uut abikokka. Teie töövahend mahlakaima lambatüki või hõrgima lõhefilee otsinguil. Kasutage toidutermomeetrit ja informeerige ahju, millist lõpptulemust soovite näha – samamoodi nagu restoranis, kas soovite, et tulemus oleks rare, medium või well done.
Esimest korda võite usaldada SenseCook ahju - see saab aru, millist tulemust soovite, olenevalt sõnast, mille valite. Ilma isegi ust avamata, on kõik alates hõrkudest lihatükkidest kuni sulavate šokolaadifondantideni meisterlikult kontrollitud ja valmistatud. Lõpuks ometi ahi, mis räägib teie keelt.
Umami pulber
Koostisosad
300g of šiitakeseeni
Valmistamine
- Viilutage šiitakeseened õhukeseks.
- Laotage viilutatud seened kahele pannile.
- Asetage pannid ahju ja laske kuivada SenseCook ahjus 45°C juures üleöö.
- Eemaldage pannid ja jahvatage kuivatatud seened peeneks pulbriks.