Teadlikkus jäätmete kohta on tõusmas! Loodetavasti on see enamat, kui lihtsalt trend - see võiks olla pikemaajalisem, mõtteviis. Ninast sabani ja ladvast juureni, kuidas saaksime kõik võimalikult hästi ära kasutada? Kasutades moodsat tehnoloogiat ja veidi loovust, võite luua imelisi maitseelamusi tavaliselt raisku minevast toorainest.

Lillkapsas näiteks - minevikus ära visatud lillkapsa varred on teel kodu- ja restoraniköökidesse, tervislikuks asenduseks friikartulitele - samas on ka lillkapsalehed ilmunud taldrikutele. Õppige, kuidas kasutada tooraine, nagu näiteks lillkapsas,  kõiki osi - AEG ahjudes.

SteamBoost ahi

Täisaurufunktsiooniga SteamBoost ahi aitab täiustada maitseid toidus, et miskit ei läheks kaotsi. See toimib samal moel, nagu traditsiooniline ahi, lisatud on auru kasutamise eelis. See võimaldab saada mahlased toidud, samas kui kuumus pruunistab ja teeb krõbedaks.

Auru kasutamine ahjus on väga suureks lisaväärtuseks toidu valmistamisel. See aitab toidul säilitada loomulikku mahlasust ja maitsete küllust,  näiteks liha- ja kalatoitudes, vormiroogades, köögiviljades ja isegi magustoitudes. Asi on maitses, külluslikus maitses.

Lillkapsas 3 moel

Parmesaniga gratineeritud lillkapsas
(neljale)

Koostisained
2 lillkapsapead
1 tl piprapulbrit
1 tl suitsupaprikapulbrit
1 tl soola
2 sl Dijoni sinepit
2 sl rapsiõli
100g parmesanijuustu

Valmistamine
- Aseta lillkapsapea pannile. Auruta SteamBoost ahjus umbes 30 minutit täisaururežiimil. 
- Võta lillkapsas välja, aseta see küpsetuspaberiga kaetud pannile. 
- Pintselda lillkapsas sinepiga.
- Puista peale maitseained, sool ja parmesan. Tilguta peale õli. 
- Seadista ahju grillrežiimile, 200° C. Küpseta lillkapsast 15 minutit.
- Võta lillkapsas ahjust ning lõika viiludeks.

Küpsetatud lillkapsakangid
(suupiste ühele)
- Lõika välja lillkapsavars, viiluta kangideks (umbes sellise suurusega, nagu sulle meeldivad friikartulid).
- Seadista SteamBoost-ahi Turbo Grillirežiimile, 230°C. Piserda veidi õli, meresoola ja suitsupaprikapulbrit.
- Küpseta 10-15 minutit, olenevalt kangide paksusest.

Lillkapsasalat
(kahele)
Koostisained

Lillkapsaõisikud

Kaste
2 sl õunasiidriäädikat
1 sl tahinit
1 tl peeneks riivitud küüslauku 
½ tl soola
50 ml of rapsiõli

1sl vett

Garneering
Peotäis peenestatud mündilehti
1 sl granaatõunaseemneid

Valmistamine
- Seadista SteamBoost-ahi pöörõhurežiimile, 175°C.
- Jaga lillkapsaõisikud küpsetuspaberiga kaetud pannile, maitsesta soolaga.
- Aseta pann 10 minutiks ahju.
- Seejärel jaga õisikud vaagnale, vala kastmega üle ja garneeri granaatõuna ning mündiga.